Inclusief boek “Recruitment via sociale media”

Note: Het boek “Recruitment via Sociale Media” is volledig herzien en opgenomen in het boek “Recruitment 3.0“. Ook alles over “Recruitment via LinkedIn” lees je hierin weer terug.

Recruitment via Sociale media

Sociale media als LinkedIn, Facebook en Twitter zijn een integraal onderdeel van ons leven geworden. Ze zijn daardoor ook een integraal onderdeel van HR, recruitment en arbeidsmarktcommunicatie; horen bij alle bekende vormen van arbeidsmarktcommunicatie en het binden en boeien van mensen. Maar het simpele feit dat sociale media een onderdeel zijn van ons dagelijks leven en onze mediaconsumptie, betekent niet dat ze zich bij uitstek lenen voor elk aspect van HR, recruitment of arbeidsmarktcommunicatie. Sociale media zijn geen doel op zich en niet het antwoord op álles. Een account op sociale media schept verwachtingen en verplichtingen die je als werkgever en professional moet waarmaken. Doe je dat goed, dan zijn de kansen om via sociale media goedkoper, sneller en ook beter personeel te werven groot.

Het is anno nu bijna ondenkbaar dat iemand niet op sociale media zit, zeker mensen die met werving te maken hebben. Sterker nog, de meest gangbare websites zijn steeds socialer (aan het worden), waardoor iemand misschien zelfs onbewust onderdeel is van een community. Wil je als werkgever en professional meedoen, dan moeten sociale media terugkomen in je recruitment-, wervings-, arbeidsmarktcommunicatie- of employer branding plan. Zeker gezien de impact van sociale media en alle aanverwante moderne vormen van communiceren. Denk hierbij aan Whatsapp, DM’s, Skype / Viber, YouTube of aan bijvoorbeeld tweets, mail of sms. Al die communicatiemethoden komen niet in de plaats van, maar zijn juist een aanvulling op bekende methoden als elkaar zien, bellen, ontmoeten en de kranten en tijdschriften die elke dag nog door acht miljoen mensen gelezen worden.

Slimme technologie

De werkelijke kracht van sociale media en intelligente software is dat zij het recruitmentproces kunnen ondersteunen; van arbeidsmarktcommunicatie tot onboarding. Gebruik je nieuwe technologie op een goede manier, dan kan dit positief en effectief uitwerken op mensen aantrekken, als werkgever groeien in populariteit en talent behouden.

Goedkoper, beter, sneller

In dit praktische boek vind je veel uitleg, voorbeelden en tips, zodat je na het lezen ervan in staat bent om sociale media succesvol te integreren in je wervingsstrategie en zo vanuit het ‘Expertniveau’ goedkoper, beter en sneller nieuw talent te werven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.